историята И екипа на палячи

историята на група палячи

Палячи е основана през 2015 година, но зад това решение седи над деситилетие тренировки, знания и умения.

Вдъхновението за името идва от глагола “Паля” и достигна до основателя Иван Ценков по време на едно от пътешествията му из Европа и по-конкретно по време на тренировка в един прекрасен парк в Прага, Чехия.

Желанието му бе да даде име на организация, която да членуват много артисти и да бъде с благозвучно име на български език, което в последствие да стане нарицателно в бранша.

Всяко начало е бавно и трудно, но истинските постижения са само за тези които не се отказват. Благодарение на решителността и фокуса върху усъвършенстването на знанията и уменията, Палячи успяват да се наложат като пионери в сферата на огнените и светлинни шоу програми, както в България така и на Балканския полуостров и Европа.

Екипа ни постоянно се разраства и развива, което дава възможност да създаваме все по-големи, сложни и интересни представления, които публиката винаги приема с огромни овации.

За изминалите години сме имали възможност да бъдем на една сцена с почти всички български артисти от първи ешелон, най-големите български и чуждестранни компании у нас, гостували сме на редица международни фестивали както в страната, така и в чужбина и множество общински и градски чествания. Създали сме незабравими емоции на стотици младоженци, рожденици и техните гости. Работили сме редом и с някой от най-големите световни звезди като DJ Bobo, Snap, 50 Cent, Armin van Buuren, DJ Pen, Roger Sanchez, Mark Knight и други.
Изнасяли сме авторски спектакли, представления и уъркшопи в Италия, Германия, Унгария, Холандия, Чехия, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния, както и си партнираме с водещи световни организации и артисти от бранша.

Наградени сме със златна значка от Съюза на Артистите в България за високи постижения в областта на сценичното изкуство през 2021 и 2022 година, както и имаме номинация за Икар през 2022 със огнения спектакъл “Последната сватба на царя”

Важните за нас неща

🔥мисия

Да създаваме вдъхновяващи шоу програми, които да оставят спиращи дъха спомени. 

🔥визия

Използвайки иновативни технологии и умения, ние провокираме нашата публика да чувства, мисли и мечтае.

🔥ценности

Постоянство, Усъвършенстване, Професионализъм, Безопасност, Отговорност, Креативност, Експертност, Адаптивност

мисия

Да създаваме вдъхновяващи шоу програми, които да оставят спиращи дъха спомени. 

визия

Използвайки иновативни технологии и умения, ние провокираме нашата публика да чувства, мисли и мечтае.

ценности

Постоянство, Усъвършенстване, Професионализъм, Безопасност, Отговорност, Креативност, Експертност, Адаптивност

Екипът на палячи

Иван

” Като създател и главен двигател на “Палячи”, целта ми беше да събера екип отговорни, осъзнати, мотивирани и артистични хора. Изхождайки от максимата “ако искаш да стигнеш далече – вървете заедно”, Палячи е име което е в множествено число. 

За мен огънят дава смисъл. Причината да стана сутрин от леглото. Най-големите постижения, красиви спомени и удовлетворение са следствие че избрах “пътя” на огъня.

Основната ми професия е Огнен артист, хореограф и продуцент на Палячи. Освен това съм сертифициран като пиротехник-ръководител за работа с взривоопасни материали.

В професионалния си път съм имал възможност да бъда на една сцена с почти всички български артисти от първи ешелон, както и най-големите български и чуждестранни компании. Работил съм редом и с някой от най-големите световни звезди като DJ Bobo, Snap, 50 Cent, Armin van Buuren, DJ Pen, Roger Sanchez, Mark Knight, Jason Statham и други.

Награден съм със златна значка от Съюза на Артистите в България за високи постижения в областта на сценичното изкуство 2 години подред, както и имаме номинация за Икар през 2022 като екип. 

В свободното си време се занимавам с възстановки от периода на Второ Българско Царство. Завършил съм Строителен инженер – конструктор във УАСГ, а в момента следвам второ висше образование насоченост Взривна Техника и Технологии. Почитател съм на пътешествията, приключенията и времето прекарано сред природата.”

калоян

” Танцуването с огъня ми дава свобода и удоволствие да изразявам себе си по един различен начин.

Част съм от този екип, защото имат професионално отношение към изкуството, защото имат креативно мислене и желание да се развиват.

Професията ми е 3D Артист. Опита и постиженията ми са главно в сферата на дигиталните изкуства. Участвал съм в няколко международни изложби. Имах удоволствието да създам визията на релефната карта на морската градина във Варна.
Изработил съм образите на няколко български национални герои, които са част от постоянните изложби в музеите на които са дарени.
Също така бях един от организаторите на международен фестивал за дигитални изкуства. 

Когато имам повече време обичам да спортувам, да пътувам и да се занимавам с музика. “

Полина

” Танца с огън дава едно несравнимо усещане, което ти позволява да се докоснеш до един друг мистичен и вълшебен свят. 

Да бъда част от този екип е истинско вдъхновение! Всеки един от тях има невероятна индивидуалност и да бъдеш сред тях, и да ги гледаш как творят заедно е огромно удоволствие.

По професия съм консултант към международна компания. Обичам да прекарвам свободното си време с любимите си хора, да уча нови неща и да се „губя“ на нови места. “

любена

” Започнах да се занимавам с огнени изкуства още когато бях на 14 години. От момента, в който за първи път видях някой да върти пред мен разбрах, че това ще бъде едно от нещата, които искам да правя, и ще искам да правя и в бъдеще. В последствие това се затвърди и разбрах, че няма по-голямо удоволствие от това да си в прегръдката на огъня. 

Когато станах част от екипа на Палячи осъзнах, че имам още много какво да уча – толкова много техники и инструменти, до които не съм имала възможност да се докосна. Това веднага грабна вниманието ми и ме върна години назад. Почувствах се все едно преоткривам огъня! Това е и причината да се присъединя към екипа на Палячи и да учствам активно в развитието му. 

По професия съм дигитален маркетолог, с което се и занимавам вече от 8 години. Прекарвам голяма част от времето си работейки, но също така и отделям доста от свободното си време на обучения и семинари в направлението си.

Покрай основната си работа, непрестанното учене и участието си в Палячи, времето ми за хобита и почивки не е особено много, но при наличето на такова, го прекарвам в четене на мноого книги, къмпингуване и активно релаксиране 😛 “

РАДОСЛАВ

” Огънят ми дава енергия, чувство за свобода, душевен мир, начин да изразя това което съм, да изразя чувствата си, възможност да изляза от зоната си на комфорт, да се слея с един от най-бурните/силни елементи на земята, начин да изляза от матрицата и да се слея с течението/flow-a на вселената ^^.

Част съм от този екип защото комбинира в едно:

  • Любовта ми към въртенето на огън
  • Приятелство с изключително невероятни хора.
  • Желанието ми да бъда част от нещо голямо.
  • Среда в която мога да бъда себе си без да се притеснявам, да се развивам като артист, като личност.
  • Стремежа за професионализъм, съвършенство и изграждане на уникални представления/спектакли
  • Заради възможностите:
  • Да пътувам до места, които никога не съм посещавал. Да се срещам и запознавам други артисти и професионалисти, които са на сцената както и зад нея. 

Професионално работя като Линукс системен администратор. Създател съм на UNDERBG (форум/мрежа/общество/начин на живот/бранд), HARDWARE ERROR радио ( онлайн радио за индъстриал музика ), Rocket League Bulgaria (общност от хора играещи играта), KTN (Отбор на онлайн играта Team Fortress 2). 

Някои от хобитата и интересите ми са средновековни възстановки, каране на лонгборд и ролери, игране на комютърни и бордови игри, почти всичко свързано с технологии и космос, пътуване, къмпингуване. “

ДАЯНА

” Когато въртя огън съм жива с главно “Ж”. Всички сетива са изострени – звукът на огъня, мириса му, светлината му изтъкават велик ритъм. Музиката на сферите.

“Случайни” срещи с огнените Палячи се погрижиха за това да се присъединя към тях. Привлякоха ме резониращите музика, естетика и замисъл. 

Имам бизнес като уелнес консултант – помагам на професионалисти да предотвратят бърнаут, да се погрижат за здравето и продуктивността си.

Постиженията ми са предимно в академичната сфера и сценичните изкуства. Доктор по когнитивна наука съм с над 25 публикации в престижни научни списания (Nature Scientific Data, Frontiers in Psychology, Behavioral Sciences и др.). Презентирала съм работата си в университети по цял свят (Япония, Дания, Италия, Австралия, Сингапур и др.) и съм преподавала в Калифорнийския Университет (Дейвис). Като танцьор с 25 години опит съм била състезател по художествена гимнастика, танцьор в Академичния танцов театър на Варненски свободен университет, създател на мултимодални проекти свързващи наука и изкуство. Носител съм на награда Варна и съм лауреат-стипендиант на Австрийската академия на науките.

В свободното си време обичам да се свързвам с природата, да танцувам с повод и без повод, и да общувам дълбоко с хора (и с котки). 

калин

” Огънят ми дава шанс да съчетая музика, танц, спорт и движение по начин, който няма аналог. Изкуството да боравиш с огън е уникален начин да изразяваш себе си.

Част съм от екипа, защото е задружен, професионален, трудолюбив и много целеустремен. Удоволствие е да работиш с такива хора за една обща цел.

По професия съм софтуерен инженер.

Опитът и постиженията ми са в различни сфери. В музиката имам опит като изпълнител, композитор и инженер: Участвах в разработката на нов тип микротонален музикален инструмент, който беше успешно представен, използван и защитен в музикалната академия на Карлсруе, Германия. Пея и свиря на китара и имам множество концертни участия както самостоятелно, така и в концертни и камерни хорови състави. В спорта съм участвал като организатор и играч на турнири по водна топка, успешно представяйки университета си в международни турнири.

Хобитата ми са свързани със спортуване, музикални записи и композиране, писане на песни, лирики, стихове. 

YouTube

Абонирайте се за канала ни като натиснете върху камбанката и не пропускайте най-новите ни видеа и трейлъри.

Facebook

Следете всичко, случващо се покрай нашата група във фейсбук. Открийте новите ни спектакли и последните представления на огнено и светлинно шоу Палячи.

Instagram

Последвайте нашият инстаграм профил, където публикуваме спиращи дъха снимки от участията и спектаклите ни.

Някои наши клиенти

Ето една малка част от клиентите, с които работихме през годините.